Zajímavé o Manchesteru

Město kdysi proslavené továrnami na výrobu látek a oblečení dnes láká fanoušky světového fotbalu a poznání chtivých cestovatelů, na které zde čeká bohatý noční život, množství muzeí, obchodů, exotických restaurací, kvalitních univerzit, či dokonce největší čínská čtvrť v celé Británii. Manchester dnes se svými 50-tisíci obyvateli jednoznačně patří mezi nejvýznamnější metropole na severozápadě Anglie.

 

Turisté z celého světa navštěvují Manchester pro jeho jedinečnou atmosféru spojující anglický venkov s moderním velkoměstem. To však pořád není všechno! Manchester je střediskem anglického fotbalu, který je zde brán jako náboženství a není se co divit. V Manchesteru sídlí až dva slavné fotbalové kluby – Manchester City a Manchester United. Pokud se sem někdy vypravíte na zápas, počítejte s tím, že to bude zážitek na celý život.

 

Jak se dostat letecky do Manchesteru

I v očích Čechů je Manchester oblíbenou destinací. Ať už pro ty, kteří se zde rozhodli objevovat anglickou kulturu a města, nebo pro milovníky fotbalu. Levné letenky do Manchesteru lze výhodně rezervovat z Prahy nebo z nedaleké Vídně. Tato spojení nejčastěji provozují letecké společnosti Ryanair, Austrian Airlines či easyJet.

 

Přímý let do Manchesteru trvá kolem dvou a půl hodiny. Přibližně 14 km jihozápadně od města se nachází mezinárodní letiště Manchester, které patří mezi největší a nejvytíženější ve Spojeném království. Tvoří ho tři moderní terminály vybavené množstvím obchodů a restaurací.

Levné letenky do Manchesteru

VŠECHNY LETENKY DO MANCHESTERU NAJDETE TAKÉ V APLIKACI PELIPECKY: